17 July, 2004

Cliffs of Moher

Vydali jsme se dál přes hory a cesta nám pěkně utíkala. Hodil jsem bobek do chráněného území a cestovalo se mi ještě lépe. Došla nám voda, zašli jsme proto do domečku na kopci pro vodu. Se štěkotem na nás vyběhl šedostříbrný pes. Vyklubal se z něj hrozný mazel a majitel ho musel zavřít do auta, aby nešel s námi. Po pár kilometrech jsme si na mostku uvařili výborné těstoviny a opět šlapali dál.

Došli jsme do Lisdoowarny a udělali nákup:broskve,jablka, chleba, voda, zrmzlina ;) a hned nám bylo líp. Mlsali jsme na malém náměstíčku na lavičce, Bob pozoroval místní a přestávalo se mu tam líbit (prý vypadali divně). Pokoušeli jsme se stopovat na Cliffs of Moher, ale aut jezdilo málo a nezastavovali, začali jsme stopovat při chůzi. Asi ve třetině cesty nám zastavili sympatičtí dva Finové a Argentinka. Společně jsme dorazili k útesům. Přestože je tu celkem chladno (potíme se pod tíhou batohů), cítíli jsme už spálené obličeje. Z útesů jsme kolem 17. hodiny seběhli k moři do vesnice, Bob domluvil s farmářem nocleh na jeho pastvině (mezi kravkama). Zdlábli jsme hovězí polévku a rychle usnuli (Janča usnula).

1 comment:

Anonymous said...

Taky jsem měla tu čest vidět Cliffs of Moher a můžu všem vřele doporučit. A ty krávy? To byla naše druhá nejoblíbenější "atrakce" :-D