10 July, 2004

Albert College

Našli jsme internetovou kavárnu za €1 na hodinu. Fungovalo tam ICQ, takže jsme poslali pár pozdravů domů. Na stránkách FAS (irský pracák) byly nějaké zajímavé nabídky práce.

Cestou zpět jsme zašli do parku u Albert College. Jó, mít takový park v Praze. Přesto, že je volně přístupný a pobíhají po něm psi, není nebezpečné lehnout si na trávu, protože všude je čisto. Buď irští psi nemusí na velkou, nebo jejich páníčci nejsou prasata (narozdíl od Čech).

Chytla nás malá přeháňka, ale bylo to jen mrholení.

Před snídaní

Dnes jsme vstali hodně pozdě. Venku je pod mrakem, trochu chladno. Vyrazíme do města, podívat se opět na internet, zkusit štěstí. Večer se máme jet podívat na byt, který nám Petr sehnal. Trochu se bojíme ceny, protože byt by měl být někde u centra (teď bydlíme na severu).

Janča se sprchuje a já (staré čuně) jsem skočil do kuchyně pro talíře a mlíko snídani.

Nálada v mužstvu dobrá, plná očekávání.

Tesco zážitek

Po cestě do Bullymore (kde bydlí Petr a momentálně i my) jsme se stavili v Tescu a koupili následující:

  • Tesco mléko
  • Tesco burákové máslo
  • Tesco marmeládu (mix)
  • Tesco čokoládu (hořkou)
  • Tesco štávu (pomeranč)
  • neTesco chléb

To vše za €4.79.


Dále je tu v deníku přilepen účet, jenže byl vytištěn na termopapíře a je naprosto vybledle nečitelný.

09 July, 2004

Déšť

Budiž zaznamenáno, že v tuto minutu jsme poprvé spatřili a ochutnali pravý irský déšť.
(A ztratili jsme se sobě na pár minut)

Trinity College

Jsme v areálu Trinity College, utekla jsem na trávu na sluníčko, Bob mi nechce dát najíst a luští na lavičce mapu Dublinu :).
Opět jsme byli hledat práci (cheap internet 1.50 euro/hod O'Connell Street), rozeslali několik CV, ale...
Poté jsme zašli koupit zásobu propan-butanu :( Nadýchat se teď půjdeme do parku St.Stephens, huráá! Ale i tady je krásně, Bob už přišel za mnou, ležíme na kraji pěkně upraveného hřiště a nejsme sami. Dublinská obloha je MODRÁ, sem tam MRAK ;)
Bob: Marně čekáme až začne pršet, jsme tu 3 dny a pořád je hezky. Janča už mi umírá, půjdem ji někam nakrmit.

Co dál?

Přemýšlíme s Jančou, co podnikneme dál v následujících týdnech. Hledání práce moc růžově nevypadá a zásoby eur se tenčí.

Až nám Petr oznámí výši nájmu, rozhodneme se, jestli zůstaneme, nebo jestli vyrazíme rovnou. Lépe hladovět v krásné přírodě, než v Dublinu.

(Janča furt nic nepíše)

08 July, 2004

Most

Sedíme u zdvihacího mostu, ale mrcha ne a ne se zvednout. Ve vzduchu cítíme sůl, jsme kousek od moře. Za chvilku se zvednem a vyrazíme k němu.

P.S. Koupili jsme si irskou SIM kartu za 29 euro. Po zapnutí telefonu s novou SIM kartou jsme měli kredit přesně 0 euro. Paní v krámě nám vytočila číslo operátora a po 10 minutovém rozhovoru (mimojiné hláskování jména a adresy) jsme získali kredit 15 euro. Zlatý Oskar.

Nakonec jsme došli až k moři, které se před námi schovalo a zanechalo po sobě mokrý písek a neuvěřitelný smrad. Posvačili jsme Jančinu rolku a vydali se za Petrem, který nás čekal ve městě. Prošli jsme luxusní čtvrtí s krásnými cihlovými domy (což jsou tu ovšem skoro všechny). Irové, pokud nemají kolem domu náznak valu nebo aspoň pár pohozených kamenů, tak jsou nervózní.

Mountjoy

Nakoupili jsme si za 5 euro svačinu a odpočíváme v parku Mountjoy, který jsme našli při hledání úplně jiného parku. Mlčíme, sedíme.

Ráno

Včera nás Petr vzal do cetra Dublinu a provedl nás minicentrem. Po půlhodince procházení jsme zapadli do hospody, kde nás Petr pozval na pivo (původně na jedno, nakonec na tři). Heineken 4.80, Guiness 4.20.

Když jsme vešli, bylo celkem prázdno, bar se zaplňoval postupně. Kolem jedenácté už bylo plno a rozjíždělo se i karaoke. Irové se zpívat nebojí, i když to neumí ;)

Domů jsme jeli taxíkem (bus 1.25, taxi 9.20).

Vyrazíme do města a začneme si pomalu (nebo rychle) hledat práci.

07 July, 2004

V letadle

Huž jsme vysoko nad mraky, trochu to s námi klepe. Kupodivu mi nebylo špatně. Janča trochu vyváděla při startu, ale už se usmívá, což jí sluší :)

Podotek

Bobeš se na mě zlobí, že nepíšu, tak to doplním: cucáme bonbóny značky Campino, jahodové mňam ;)

Letiště

Před chvílí nás projeli detektorem. Janča prošla bez pípání, kdežto moje přeska na pásku se jim nelíbila ;) Čekáme, až nás pustí do letadla - jmenuje se Ailbhe - Svatý Albert a je to B737.

Před odletem

Janča se cpe a já píšu první písmenko do deníku. Nakoupeno a zařízeno snad už máme vše. Bylo to trochu na rychlo, potím se i za ušima.

Ještě před odletem jsme si dali sprchu. Super sprcha ;)